Bangkok-casa-de-matase

Casa lui Jim Thompson – Bangkok

Casa lui Jim Thompson, denumită și Casa de Mătase al lui Jim Thompson, este moștenirea lăsată de un antreprenor american care a venit în Thailanda pentru a se dedica afacerii cu mătasea, iar în timpul șederii sale a construit șase case din lemn în Bangkok, care au devenit locul său de reședință timp de 30 de ani, acesta fiind pasionat de arta Asiei de Sud-Est și de cultura sa.

Istoria acestui loc cultural a început în 1946, când Jim Thompson a decis să se mute în Thailanda pentru a reactiva piața de mătase thailandeză, și a o folosi într-una dintre cele mai importante case de modă din lume, pe podiumuri din Londra, Milano sau New York.

După moartea sa misterioasă, acest antreprenor american a lăsat moștenire obiecte de colecție, antichități și alte lucruri care l-au reprezintat pe tot parcursul vieții sale în Thailanda, astăzi aceste relicve se găsesc în casele de lemn pe care le-a lăsat în urmă după dispariția sa în jungla Malaeziei.

Casa lui Jim Thompson a devenit apoi o atracție turistică datorită designului și combinației sale cu arhitectura thailandeză, este impregnată cu istoria mătăsii din țară și are grădini incredibile și decorațiuni uimitoare.

Casa lui James H.W. Thompson

Casa este un complex de șase case tradiționale thailandeze care au fost construite în 1959, la sfârșitul unuia dintre coridoarele complexului veți găsi o zonă care ocupă mai mult sau mai puțin jumătate din incinta complet decorată cu grădini tropicale simbolizând jungla și natura Thailandei. Acest peisaj, în mijlocul Bangkokului, este fără îndoială unic.

În interiorul casei veți găsi o colecție de antichități pe care Jim Thompson le păstra în casă, majoritatea fiind de origine asiatică și sunt împărțite în patru categorii: sculpturi, picturi, porțelan și alte obiecte de colecție.

Cele mai multe dintre aceste relicve ale culturii asiatice provin din călătoriile lui Jim în Ayutthaya, unde a călătorit pentru a găsi obiecte valoroase pentru colecția sa.

Informații despre Casele lui Jim Thompson din Bangkok

  • Orar: De 09:00 a 17:00
  • Locație: Soi Kasemsan 2
  • Adresă: 6/1 Soi Kasemsan 2, Rama 1 Ruta, Bangkok
  • ​Preț: 150 Bahts
  • BTS: Stația:National Station
  • Autobus: Linea 15, 47, 204 y 508​
  • Alte locuri turistice din Bangkok: Piața feroviară Mae Klong și Marele Palat Regal

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.