Chiang-Mai

Transport din Bangkok în Chiang Mai

Dacă intenționați să mergeți din Bangkok la Chiang Mai aveți mai multe opțiuni deoarece capitala Thailandei este foarte bine conectată, vă sfătuiesc înainte de a pleca din oraș să nu ratați nimic, aruncați o privire la acest ghid practic despre Bangkok.

Trebuie să vă spun că diferențele dintre Chiang Mai și Bangkok sunt mari, oamenii din nord sunt mult mai prietenoși, rețineți că în Bangkok turismul este mult mai exploatat, iar în nordul Thailandei satele sunt mult mai rurale, temperatura este, de asemenea, mai rece în nord, transportul este diferit acolo, taxiurile comune sunt utilizate ca un autobuz și prețurile sunt, în general, mai mici decât în capitală.

Cum să călătorești la Chiang Mai din Bangkok

Există trei tipuri de transport dacă doriți să ajungeți la Chiang Mai din Bangkok, avion, tren de noapte sau autobuz.

Cu avionul

Puteți călători la Chiang Mai de la oricare dintre aeroporturile din Bangkok (Suvarnabhumi sau Don Muang), veți găsi zboruri interne pentru a ajunge în capitala nordului, cu siguranță în Don Muang veți găsi cele mai bune prețuri pentru a fi aeroportul intern.

Prețurile biletelor de avion de la Bangkok la Chiang Mai variază între 1.800THB și 2.200THB. Călătoria durează aproximativ o oră și jumătate.

Trenul de noapte

Călătorind cu trenul de noapte de la Bangkok la Chiang Mai sau invers este una dintre cele mai populare căi pentru cei care vor să economisească în călătoria lor, este un pic mai scump decât autobuzul, dar mult mai confortabil în timpul călătoriei.

Aceste trenuri au un pat și sunt, cu siguranță, mult mai confortabile pentru călătorie decât un autobuz, există diferite clase pentru biletul de tren. Prima clasă are compartimente individuale, prețul biletului este de 1.200THB și veți avea un spațiu privat pentru a petrece noaptea, clasa a doua fiind la 800THB.

Aici las o imagine cu călătoria cu trenul și prețurile în ambele direcții.

Cu autobuzul

Dacă doriți să mergeți de la Bangkok la Chiang Mai cu autobuzul, trebuie să o luați la stația de autobuz de Nord (Mo Chit). Veți găsi autobuze care pleacă de-a lungul întregii zile, cel mai bine este să luați un autobuz de noapte, călătoria durează aproximativ 13 ore și vei putea să te odihnești și să dormi puțin. Prețul este de aproximativ 800 bahts dacă călătoriți într-un autobuz VIP cu aer condiționat.

În timpul călătoriei se va opri la 02:30 într-o zonă de odihnă unde puteți lua masa, există restaurante pentru a cumpăra ceea ce doriți, veți avea aproximativ 30 de minute și apoi autobuzul dvs. va merge la Chiang Mai pentru a opri în alt loc.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.