Koh-Tao-din-Bangkok

Cum să ajungi la Koh Tao din Bangkok

Pentru a merge la insula Koh Tao, situată în partea de sud a Thailandei, puteți opta între opțiunea de autobuz + feribot, cea mai ieftină și mai confortabilă în opinia noastră sau puteți paria direct pe avion. Aici vă vom spune cele două posibilități de a alege care dintre ele vă place cel mai mult și cel care vă convine cel mai bine.

Autobuz și feribot spre Koh Tao

Koh Tao este una dintre călătoriile zilnice din Thailanda și, după cum am mai spus, opțiunea Bus + Ferry este cea mai confortabilă și cea mai ieftină dintre cele două disponibile.

În prezent, există două companii diferite care oferă combinația autobuz + feribot pentru a merge de la Bangkok la Koh Tao; Lomprayah Ferry și Songserm Express Ferry.

Cu primul, Lomprayah Ferry, va trebui să luați un autobuz în zona Khao San Road la ora 21:00. Seara vă va duce la Chumphon și, odată, veți lua feribotul care vă va duce în portul insulei Koh Tao. Călătoria este lungă, durează aproximativ 12 ore, deși credem că va merita. Sosirea este programată pentru ora 9:00.

Cu a doua companie, Songserm Express Ferry, pașii pe care trebuie să îi faceți sunt foarte asemănători, cu diferența că aici autobuzul va pleca și de la Khao San Road, dar la ora 7:30. p.m. Poate că această opțiune este mai recomandabilă, deoarece puteți petrece noaptea pe navă și vă puteți trezi direct la portul Koh Tao. La fel ca la Lomprayah Ferry, autobuzul te va duce la Chumphon și acolo vei lua un feribot care va ajunge pe insulă la ora 10 dimineața.

Avion

Dacă preferați să optați pentru avion și să vă salvați călătoria lungă cu autobuzul, puteți alege între trei posibilități diferite, toate acestea plecând de la Aeroportul Internațional Bangkok:

  • Bangkok – Koh Samui (Bangkok Airways)
  • Bangkok – Suratthani (Orient Thai)
  • Bangkok – Chumphon (Nok Air)

Dintre cele trei posibilități, deși este cel mai scump din punct de vedere economic, vă recomandăm să pariați pe ruta Bangkok – Koh Samui, deoarece este cel mai rapid traseu. Deși oricare dintre cele trei vă va permite să luați feribotul care vă duce în portul Koh Tao.

Cum să ajungi la Koh Phangan din Bangkok

Combinația de a ajunge la Koh Phangan din Bangkok este foarte asemănătoare cu cea pe care trebuie să o faceți pentru a ajunge la Koh Tao, deoarece ambele insule se află destul de aproape una de celălaltă.

Autobuz și feribot spre Koh Phangan

Companiile sunt la fel pentru a lua bărcile spre Koh Tao; Lomprayah Ferry și Songserm Express Ferry, dar, călătoria de la Bangkok la Koh Phangan este oarecum mai lungă decât Koh Tao (aproximativ două ore mai mult).

Programul de autobuz care vă duce la Chumphon este același (între orele 21:00 și 19:30), precum și plecarea vapoarelor spre Koh Phangan. Pur și simplu trebuie să fiți atenți să luați barca potrivită în fiecare caz. Cu Lomprayah Ferry sosirea în port este programată pentru orele 11:30, în timp ce cu Songserm Express circa 12:30.

Avion

Dacă pariați să călătoriți cu avionul de la Bangkok la Koh Phangan, combinațiile vor fi identice cu cele ale Koh Tao, deoarece în fiecare oraș va trebui să luați feribotul care vă duce în portul Koh Phangan.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.