apogeu-sexual-femei-30-ani

Este adevarat faptul ca femeile ajung la un apogeu sexual in jurul varstei de 30? 

Este un sambure de adevar in mitul conform caruia femeile ating apogeul sexual in jurul varstei de 30 de ani?

Foarte buna intrebare!  Ideea conform careia femeile isi ating apogeul sexual in jurul varstei de 30 de ani isi are radacinile in cercetarile lui Alfred Kinsley din anii 1950, care a scos la iveala faptul ca femeile care au aptoximativ 30 de ani au avut cele mai multe orgasme prin comparatie cu alte varste. Dar estr acest lucru unul adevarat, aratand ca femeile de aproximativ 30 de ani si-au atins apogeul sexual? Nu in mod necesar si, de fapt, multi oameni sustin faptul ca, mai mult decat orice, aceste femei pur si simplu au gasit mai multe moduri mai eficiente prin care ele pot sa ajunga la orgasm.  Totusi, cercetarile recente facute in acest sens sugereaza faptul ca intr-adevar ar putea sa existe un mic sambure de adevar in ideea ca femeile ating un apogeu sexual in jurul varstei de 30 de ani si poate ca exista un motiv evolutionar pentru acest lucru.

In cadrul unui studiu din anul 2010 publicat in revista “Personality si Individual Differences”,  cercetatorii au analizat modul in care varsta unei femei are legatura cu gandurile si comportamentele ei de natura sexuala. Autorii au prezis faptul ca activitatea sexuala a unei femei ar putea sa aiba o crestere odata cu inaintarea ei in varsta pana sa ajunga ea la menopauza, pentru ca este o adaptare de evolutie ca comportamentele si dorintele sexuale ale unei femei sa aiba o crestere pe masura ce “ceasul lor biologic” se apropie de sfarsit, poate ca un mod de a profita de fertilitatea care le-a mai ramas.

Studiu de verificare

A fost recrutat un grup de 827 de femei, cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani. Aceste femei au fost impartite in teei grupuri diferite: (1) femeile mai tinere, cu varsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani; (2) femeile a caror fereastra de fertilitate s-a scurtat, cu varsta cuprina intre 27 si 45 de ani si (3) femeile care cel mai probabil ca nu mai erau fertile (de 46 de ani sau mai in varsta; varsta de 46 de ani a fost aleasa pentru ca este varsta medie la care femeile din Statele Unite ale Americii intra la menopauza). Toate femeile din cadrul acestui studiu au fost intrebate cat de des se gandesc la sex, cat de dispuse ar fi sa faca sex in afara unei relatii dedicate, dar si cat de des au mai facut sex in ultima perioada.

Studiul a scos la iveala faptul ca femeile cu varsta cuprinsa intre 27 si 45 de ani au cele mai multe ganduri zilnice despre sex si cele mai multe fantezii sexuale, prin comparatie cu femeile mai tinere si cele mai in varsta. Mai mult, femeile din grupul cu varsta cuprinsa intre 27 si 45 de ani au declarat cea mai mare disponibilitate  de a face sex in afara unei relatii cu o persoana pe care abia au cunoscut-o si au, de asemenea, cea mai mare frecventa de activitati de natura sexuala. Acestea fiind spuse, eu ar trebui sa atrag atentia asupra faptului ca, desi diferentele observate intre grupuri erau semnificative din punct de vedere statistic, acestea tind sa fie destul de mici. Prin urmare, nu este vorba ca femeile cu varsta cuprinsa intre 27 si 45 de ani erau hiper sexuale sau ceva de acest gen- ele erau doar putin mai sexuale decat restul femeilor din alte grupuri de varsta.

Concluzie rezultatului studiului

Aceste rezultate sugereaza faptul ca femrile cu varsta cuprinda intre 27 si 45 de ani ar putea sa aiba un mic “apogeu sexual”, caracterizat prin cresterea poftelor si dorintelor sexuale. Dar este acest lucru cu adevarat un semn de evolutie, asa cum ar sugera unii oameni? Acest lucru nu este inca clar si sunt posibile, de asemenea, si alte explicatii (poate se datoreaza schimbarilor hormonale care au loc odata cu varsta sau poate ca femeile din acest grup de varsta au cea mai buna imagine corporala).  Desi nu putem sa explicam baza acestor rezultate, acestea cu siguranta sugereaza faptul ca femeile au un apogeu sexual.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.