Yaowarat

Chinatown (Yaowarat) – Cartierul chinezesc din Bangkok

Chinatown este cartierul chinezesc din Bangkok, un loc unde comunitatea chinezească locuiește în capitala Thailandei, situată în Yaowarat, aromele delicioase ale tarabelor de mâncare și agitația magazinelor și piețelor sale transformă locul într-o zonă vibrantă și plină de viață care merită vizitată.

Este unul dintre cele mai renumite cartiere din Bangkok, împreună cu Little India, atracția principală a Chinatown fiind piețele sale și tarabele de mâncare stradale care combină cele mai bune arome din ambele țări, iar la apusul soarelui zona devine un loc de cult în Bangkok dacă ești pasionat de bucătăria asiatică, în timp ce în timpul zilei toată strada devine un loc plin de tarabe pentru cei care adoră shoppingul, una dintre cele mai vizitate zone comerciale dintre toate piețele din Bangkok.

De asemenea, are temple chinezești foarte recomandate, Chinatown este, fără îndoială, o experiență pe care nu ar trebui să o ratați în capitala thailandeză, dacă vă puteți planifica vizita în Thailanda pentru a coincide cu Anul Nou Chinezesc, veți rămâne surprins de acest cartier care a devenit unul dintre cele mai populare zone turistice ale orașului.

Cum să ajungi în Chinatown

Dacă doriți să știți cum să ajungeți în Chinatown din orice punct din Bangkok, trebuie să știți că Chinatown nu are nicio legătură cu Skytrain (BTS) sau metroul (MRT), astfel încât cea mai rapidă și cea mai directă cale de a ajunge în zonă este cu barca, pe râul Chao Phraya, unde puteți lua Chao Phraya River Express.

Stația în care trebuie să coborâți este Portul Ratchawong, o dată ajuns pe strada Ratchawong, trebuie să mergeți pe strada Yaowarat, unde începe Chinatown.

O altă opțiune pentru a ajunge acolo este cu ajutorul autobuzelor de pe linia 1, 7, 8, 37, 49 și 75, barca vă va lăsa mai aproape, la doar câteva sute de metri de străzile Yaowarat și Sampeng.

Veți ști când ați ajuns în Chinatownul din Bangkok atunci când veți vedea Cercul Odeon, o poartă imensă de ceremonii chinezești, pe care o veți vedea cu ușurință de îndată ce ați ajuns aici.

Puteți călători, de asemenea, la stația de metrou Hualamphong Station și de acolo puteți lua un tuk-tuk sau un taxi către Chinatown.

Ce să vezi și să faci în Chinatown din Bangkok

Principala atracție sunt templele sale, în special în sezonul festivalului, unde cartierul se îmbracă în culori vii, un bun exemplu în acest sens fiind în timpul Anului Nou Chinezesc sau al Festivalului Vegetarian.

Mâncarea stradală

Unul dintre principalele motive pentru a vizita Chinatown Bangkok este cu siguranță alimente sale, bucătăria chinezească este unică în acest cartier din Bangkok, supe de rechin sau de păsări de curte, fructe de mare proaspete și o mulțime de restaurante pentru a gusta zeci de feluri de mâncare, la apusul soarelui aceasta zona devine neîncăpătoare de oameni care doresc să guste deliciile din zonă, unde veți găsi mâncăruri gustoase și proaspete în cele mai multe colțuri ale Yaowarat la un preț bun.

Cumpărături în Chinatown

Dacă vorbim despre cumpărături în Bangkok, este total diferit de mall-urile le puteți găsi în capitala thailandeză, sute de standuri care oferă toate tipurile de produse sunt una dintre principalele atractii ale zonei, o plimbare pe străzile sale în timp ce negociați cu vânzătorii și apoi poți să iei masa la un restaurant de pe stradă pentru a gusta deliciile sale, ar poate fi una dintre cele mai bune opțiuni pentru itinerariul tău prin Chinatown.

Cazare în Chinatown

Cei care doresc să se cazeze în Chinatown din Bangkok ar trebui să fie atenți atunci când caută un hotel, pentru că a găsi cele mai bune locuri de cazare nu este întotdeauna o sarcină ușoară, de aceea vă aducem câteva dintre cele mai bune hoteluri în care să petreceți noaptea în această zonă.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.