insula-Phi-Phi

Cum sa ajungi din Bangkok în Phi Phi Island

Phi Phi este un mic arhipelag situat în Marea Andaman, la sud de Thailanda. Se compune din 4 insule cu ape cristaline și este un adevărat paradis, așa că în ultimii ani a devenit o destinație turistică prin excelență, în special Golful Maya Bay, iar dacă doriți să ajungeți pe insulă din capitală, aici vă spunem cum puteți să o faceți.

Ca urmare, există o ofertă excelentă de cazare, dar aceasta nu este singura atracție din Phi Phi, deoarece acest arhipelag oferă o gamă largă de activități pentru a petrece cel mai bun timp, bucurându-se de plaje și apele delicioase, puteți să vă scufundați, sau excursii ghidate, printre altele.

Deci, dacă vă aflați în orașul Bangkok și ați descoperit deja minunile sale, este timpul să vă mutați de la ritmul accelerat al vieții și să petreceți un timp în contact cu natura vizitând Insulele Phi Phi.

Puteți pleca din Bangkok și puteți ajunge acolo cu feribotul, fiind singura opțiune disponibilă, deși înainte de a lua autobuzul sau trenul, trebuie să știți că această călătorie este lungă, dar merită.

Cum să mergeți în Phi Phi cu autobuzul și feribotul

În primul rând, trebuie să călătoriți pe uscat, trebuie să luați un autobuz spre stația Sai Tai Mai, care este situată în sudul capitalei thailandeze, care va ajunge la Krabi, capitala provinciei căreia îi aparține acest frumos arhipelag. Când ajungeți în acest punct, puteți lua feribotul, la 4 kilometri de centrul orașului Krabi.

Este important de menționat că în sezoanele de vârf pot fi feriboturi în orice moment, în timp ce în sezoanele mai puțin turistice, doar două pot fi găsite în timpul zilei. În plus, poate fi destul de complicat pentru a obține bilete pentru autobuz dacă călătoriți în sezonul de vârf, dacă călătoriți noaptea, este posibil să o faceți într-un autobuz vip, foarte confortabil.

Preț: între 1500 și 2000 bahts.

Durata călătoriei: 12 ore.

Cum să ajungeți la Phi Phi cu trenul și feribotul

În gara respectivă a orașului, adică Hua Lamphong, luați unul care ajunge la Suratthani, odată ajunși acolo este necesar să luați un autobuz spre Krabi și de acolo cu feribotul, la fel ca în opțiunea anterioară. În plus, este recomandabil să călătoriți în timpul nopții și să alegeți trenul cu pat, astfel încât să puteți dormi și să vă odihniți în această călătorie lungă.

Pret: între 1500 si 2000 bahts.

Durata călătoriei: 13 ore.

Cum să ajungeți din Bangkok în Chiang Rai

Transport din Bangkok în Chiang Rai

Chiang Rai este capitala provinciei care poartă același nume și se află în nord-estul Thailandei. Este un loc foarte interesant pentru a descoperi o altă parte a vieții în această țară din Asia de Sud-Est. Călătorind în acest oraș aveți posibilitatea de a vizita o piață de noapte mare și de a obține tot felul de produse, este chiar posibil pentru a vă face un tatuaj.

De asemenea, are temple foarte interesante, situate pe un deal, are cascade și peșteri, dar una dintre cele mai interesante detalli ale sale sunt triburile care trăiesc în munții săi. Este chiar posibil să participați la o excursie organizată și să apreciați viața acestor triburi originale. Dacă sunteți în Bangkok și doriți să călătoriți în acest oraș, o puteți face cu autobuzul, trenul sau avionul.

Cum să mergeți la Chiang Rai cu autobuzul

În stația Mochit există autobuze de noapte Vip către Chiang Rai, puteți lua, de asemenea, unele dintre cele care pleacă de la stația de autobuz Arcade, care este la 3 kilometri de gară.

  • Preț: 600 bahts.
  • Durata călătoriei: 12 ore.

Cum să mergeți la Chiang Rai cu trenul

În Chiang Rai nu au o stație de cale ferată, deci dacă doriți să călătoriți cu acest mijloc de transport, trebuie să ajungeți la Chiang Mai în stația Hua Iampong și de acolo să luați un autobuz spre Chiang Rai, este de asemenea posibil să ajungeți acolo cu motocicletă.

  • Preț: între 240 și 1460 baht.
  • Durata călătoriei: de la 11 la 15 ore.

Cum să mergeți la Chiang Rai cu avionul

În aeroportul internațional Don Mueang, situat la 8 km de oraș, zborurile pleacă spre Chiang Rai, este cea mai rapidă și mai confortabilă opțiune.

  • Preț: 2000 bahts.
  • Durata călătoriei: 1 oră și 30 de minute.

Aici puteți găsi toate orarele pentru a rezerva călătoria dvs. din Bangkok în Chiang Rai.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.