Jocuri-Pentru-Copii

Activitati Si Jocuri Pentru Copii În Calatoriile Lungi

Călătoriile lungi pot fi foarte obositoare, mai ales, când pornim la drum cu copii preșcolari. Iată câteva jocuri și activități pe care le putem realiza în mașină, rapid, fără a avea nevoie de materiale didactice voluminoase.

  1. Jucării din folie de aluminiu

Staniolul poate deveni o jucărie interesantă pentru călătorii. Acesta este un material accesibil tuturor. Cele mai multe familii îl folosesc pentru ambalarea alimentelor, îl putem achiziționa de oriunde și nu costă mult. Chiar și în mașină, ne putem juca cu aceste folii de aluminiu. Din staniol, putem forma globuri, bijuterii, un melc, un șarpe, fluturași, etc.

  1. ”Continuă povestea!”

Să nu uităm să ducem cu noi câteva cărți de povești sau poate chiar și un CD. Alegem o poveste preferată a copilului nostru și începem să o spunem. După partea introductivă, ne oprim și îl rugăm pe cel mic să continue povestea. Putem întrerupe firul epic de mai multe ori, iar prichindelul va trebui să fie atent, pentru a putea continua basmul.

  1. Teatru de păpuși, cu păpuși pentru degete

Păpușile pentru degete sunt jucării potrivite pentru călătorii lungi, deoarece sunt foarte ușor de transportat, iar cei mici se pot juca cu ele oriunde. Cu aceste păpuși, putem dramatiza poveștile preferate ale celor mici sau putem inventa istorioare noi, împreună cu ei.

  1. Jocul ”X și 0”

”X și 0” se joacă în doi. Unul dintre jucători va scrie “X”, iar celălalt “0”. Fiecare trebuie să marcheze pe rând câte o căsuță dintr-un tabel cu trei linii și trei coloane. Jucătorul care reușește primul să marcheze 3 căsuțe adiacente pe orizontală, verticală sau diagonală câștigă jocul.

  1. Săculețul fermecat

Pentru acest joc, avem nevoie de un săculeț sau de o sacoșă din hârtie, în care vom pune câteva obiecte: carnețel, pix, hartă, șervețele sau ce găsim la îndemână în mașină. Va trebui să scoatem pe rând obiectele din săculeț și le vom denumi, fără să ne uităm le ele. Pentru fiecare obiect corect denumit, se acordă un punct. Va câștiga cel care adună cele mai multe puncte.

  1. Jocul de-a sculptorul

Scopul acestui joc este de a duce la bun sfârșit o instrucțiune. Unul dintre părinți va fi sculptorul, iar cel mic ”statuia”. Sculptorul sculptează folosind instrucțiuni simple, pe care cel mic trebuie să le execute. De exemplu, le propunem copilașilor să aşeze mâna dreaptă pe ochiul drept, iar mâna stângă pe urechea stângă. Copilașul nostru trebuie să rămână câteva secunde în poziția indicată de noi, după care vom schimba rolurile. Puiul nostru va deveni sculptorul, iar noi vom fi „statuia”.

  1. „Unde a sunat telefonul?”

Alegem o melodie dintre tonurile de apel ale telefonului. Îl rugăm pe copilașul nostru să închidă ochii, iar noi ascundem telefonul în timp ce sună, undeva în mașină. Cel mic va trebui să descopere unde sună telefonul: în portbagaj, sub scaun, pe scaun, etc.

  1. „Cum face?”

Putem duce cu noi un pachet de cărți de joc cu animale. Nu ocupă mult loc și îl putem folosi pentru diverse jocuri, în călătorii mai lungi. Extragem câte o carte din pachet și îl întrebăm pe cel mic: ”Cum face?”

Spune o poezie despre animale

Jocul e mai distractiv, dacă spunem împreună cu copilașul nostru și o scurtă poezie despre animale.

„Ursul a pornit uşor,

Chemând puii: Mor! Mor! Mor!

Iar cocoşul lui bunicu’

Îi răspunde: cucuriguu!

Pe crenguță-n fel şi chip

Vrăbiile zic: Cip! Cirip!

Capra cată nu ştiu ce

Şi tot strigă: Be! Be! Be!

Din ogradă şi gâsca

Parcă-mi strigă: Ga! Ga! Ga!

Iar bălțata vacă – acu’

Strigă pe vițel: Mu! Mu!”

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.